Fredagar är bra...

... på vissa sätt kanske.

Det som är bra med fredagar är att ha en hel helg framför sig, sova och mysa. Jag menar, hur skönt är inte de. Det dåliga är; långa skoldar varje fredag, går till halv 4a.. Hur normalt är det på en fredag, vavava? Ljud och rörlig bild gör saken inge bättre. Eftersom dom helt enkelt inte är mina favorit ämnen.

Det som varit bra idag är; vi kommit igång med att filma. Det kanske till och med att det blivit bra det som vi hunnit. Fått ihop en massa folk som kunnat medverka och dom har varit super duktiga. Ida har filmat riktigt bra osv. blabla. Kortfattat så har allt gått jätte bra.  

Nu kommer jag dock till det skit dåliga, sämsta, suraste och fruktansvärda som lyder så här; vi har glömt att ställa in skärpan på allt som vi filmat, alla scener, allt. Detta kommer vi just på när vi så gott som är klar för dagen och ska avsluta. Så allt allt vi fått ihop idag är nog oanvändbart. Surare kan det verkligen inte bli. Så till veckan blir en vecka, då emma och hennes grupp säkert kommer få jobba över. Inte bara en dag utan exakt alla dagar. Hur deprimerande låter inte det? Det är bara att gilla läget och försöka hoppas på det bästa. Lite tur kan man väl få ha ibland och hoppas vi har det den här gången. Det stora problemet, om vi skulle vara tvungen att göra om, är att vi inte har nog med medverkande. Men iofs så kan man inte ta ut nå i förskott, det här kommer säkert bli perfekt. Lite positiv ska man ändå vara. Har en bra grupp att arbeta med så, lite glömska dock :)

Någon frivillig som kan ställa upp?

Kan man bli sötare?

image129

Hur söt kan man bli? :O

Onödig dag idag

Lika onödigt är det att skriva i denna blogg, usch. Ingen lust med det. Kanske borde sattsa på all läxa man har. Är less skolan, redan. Dock är det väl bara att kämpa på och se framemot på det roliga som ska ske.

Vill ha helg nu, nu och nyss!


Ännu en måndag

Har jag inte sagt det tidigare så säger jag det nu, jag hatar måndagar! Det är den värsta dagen som finns och det på många sätt. Framför allt att man har en hel skolvecka framför sig. Hatar det, riktigt hemskt..

Helgen har förövrigt varit bra. Lördagen bestog av lagfest för hela slanten, även den var perfekt. Riktigt kul om jag får säga det själv. För er som är nyfikna så finns det bilder därifrån på mitt
pixbox. Söndagen var jag trött och sliten.

Nä nu kan jag inte sitta här, har en massa plugg som väntar. Är dock inte så frestad att sätta igång, historia som inte är allt för kul. Kanske det nya hat ämnet? Vem vet, så vi får se, det lär ju märkas om inte annat.

Fruktansvärt ont

Idag, hela dagen, har jag varit jätte trött och haft ont i huvudet typ konstant. Så dagen har varit riktigt jobbig. Wiktoria, inte har du väl tänkt att du ska ta och smitta ner mig?! Din lilla mus! Ska nog roa mig med att gå och sova en 20 minuter så att jag får mig lite energi. Iof ska jag ju inte göra så mycket ikväll heller, men sånt skadar väl inte. 
Har precis sett ett avsnitt av
100 höjdare på youtube och han är så klockren! eller hur?

  

Hypokondrie

Hypokondri kallas ibland för inbillningssjuka eftersom du inte är drabbad av sjukdomen som du oroar dig för. Det innebär att du är rädd för att få en allvarlig sjukdom. Eller så är du redan övertygad om att du är sjuk, trots att du genomgått läkarundersökning och fått lugnande besked.

Rädslan uppkommer för att du tolkar normala kroppsliga symtom som sjukdom. Detta leder till oro och stress och stressen förvärrar symtomen eller skapar nya. Ångesten ökar och symtomen blir ännu tydligare. Övertygelsen om att du är sjuk blir ännu starkare. En ond cirkel har börjat.

Oron gäller nästan alltid allvarliga kroppsliga sjukdomar, ofta handlar det om sjukdomar som debatteras och som syns mycket i medier, till exempel aids.

Symtom:

  • Överdriven oro för att drabbas eller övertygelse om att du redan är drabbad av en allvarlig sjukdom.
  • Du gör självkontroller och känner till exempel efter knölar på kroppen eller lyfter på tunga saker för att se om muskelkraften försämrats.
  • Du konsumerar mycket mediciner. 
  • Du är beroende av att anhöriga eller sjukvården försäkrar dig om att du är frisk.
  • Du söker ofta läkare för olika besvär.
  • Trots medicinsk utredning och lugnande besked finns oron kvar.
  • Du är missnöjd med läkarutredningen eller behandlingen och litar inte på att den har gått rätt till.

Sök vård!

När tillvaron begränsas eller när du belastar din omgivning med att älta oron bör du söka vård. Kontakta din husläkarmottagning för medicinsk utredning eller psykiatrin för behandling.

Hmm, man kan verkligen undra till vilken mupp allt detta passar in på? haha.


Flygplanen är monster!

Många flygplan har störtat och ja, jag kommer nog aldrig våga sätta mig i ett flygplan igen. Hujja.

"Om du väljer en valfri flight i USA en gång varje dag, så tar det 20.000 ÅR innan du är med om en olycka. Och då har den olycka högst troligt INGEN dödlig utgång." - Det kanske inte är så farligt ändå, tror jag?


Timbalandimage125
Hur kung är inte denna man, låt mig få höra?!

Jersey Girl

Mamma och jag, lika deppiga och nera, kura vi ner oss framför tvn för att se en film. En film mamma hade fått från en tidning, gratis alltså.  Jag tänkte; en gratis film, den kommer suga någonting. Men så fel man kan ha ibland! En urgullig film helt enkelt. Mums.. Jersey Girl heter den, det är bara ni ser den och njut av hur söt den är. Nu tillbaka till om världen, och lika nere är jag för det. Ska försöka få med mamma på en promenad så jag får något annat att tänka på.
hoppas allr blir bra!


Ett paket

När man kommer in genom dörren;

-Emma, vet du vad jag har gjort?
-Näh, vad?
-Jag har tryckt i mig ett helt paket med "mums mums"!!!
-Är du galen?
-Nä, eller jag vet inte. Jag tänkte först bara ta en!

haha. Lite jag skratta. Det är inte jag som är onyttig längre :)

Höstimage122

image123
image124

Osynlig

Idag blev jag ledsen, arg och besviken. Framför allt ledsen.
Är jag verkligen så dålig på det vi skulle göra, att ni sket i att lyssna på mig. Sket i att jag var i där, i eran grupp. Strunta i att höra på det jag ville säga. Det jag tyckte var intressant och som vi kunde tagit med. Jag var inte på riktigt just då, tydligen väldigt osynlig. Ni ignorera mig helt enkelt. Då menar jag helt och hållet.
Jag försökte få er att lyssna, lite iaf. Men att också vända era ansikten åt mitt håll för att höra vad jag hade att säga. Men ni gjorde det inte. Så jag gav upp, jag orkade. Ni arbetade bara med varandra och kan ju inte tvinga er att arbeta med mig heller. Ni frågade inte ens om jag tyckte att vi skulle skriva si eller så, om jag hade något som vi kunde tilläga i texten. Det var bara ni två som skulle greja uppgiften och inte jag! Jag vet inte hur jag ska förklara det här, men jag kände verkligen hur utanför jag var, hur mycket ni dissade mig. Ni såg inte ens åt mitt håll.

- Visst kan man skriva så här?         - Hörrö, vet du vad det här menas?         - Det där blir bra! Skriv det.
- Så är vi klar nu? Vi har inga mer att läsa från.          - Kan inte du skriva det där, så skriver jag det här?   

Så på gick det under hela lektionen. Jag tyckte det var jätte jobbigt. Hoppas man slipper det fler gånger. För jag vill inte känna mig så osynlig och värdelös så som jag gjorde under den här lektionen. För jag tror alla vill slippa den känslan att inte finnas till, osynlig, värdelös. Men som sagt, jag vet inte om ni menade det eller om ni var medveten om att jag kände så. Och ni tycker säkert att jag är helt är ute och cyklar, men jag kände mig så som jag skrivit.

Nu kanske det äntligen kommit fram att Emma är en värdelös och osynlig person?!
 
image118


Imorgon bär det av till den underbaraste och stockholm, jag längtar! ♥

Lätta dagar som den här, dom gillas!

Skoldagen rullade på i vanlig form. Efter skolans slut vandrade jag till Marie, nice lägenhet hon införskaffat sig. Vi jyra på ett tag och sen kom Carro och Sanna som också ville kolla in läggan. Vandrade vidare till Chili och senare till Carro, hennes lägenhet var också riktigt fin. Me like. Sen till Marie och så. Sandra kom förbi, lagade mat och jyrade lite allmänt..

Imorgon blir det sovismorgon för min del. Mumms, skönt, underbart. Och vet ni vad? Imorgon är det onsdag och efter onsdag kommer Torsdag, bara en dag kvar. wiiioooooo vad jag längtar. Sjukt mycket.  

Bara några få dagar kvar!

3 dagar kvar och jag längtar mer än någonsin.. Hoppas att det går fort.

Fel

Alltså det måste vara något fel på mig, helt seriöst. Nu slutar jag engelska B och det med basta....

Är godisberoende farligare än spelberoende?

Satt och funderade, ännu en gång, på hur jag ska bli av med mitt godisberoende.. För igår kom pappa med en, inte så jätte snäll kommentar. Så jag sökte "Godisberoende" på Google och detta kom fram;

" Är någon som tidigare varit socker/godisberoende och blivit av med det? Hur gjorde du? Jag älskar choklad, men på samma gång hatar jag det mer än någonting annat. Snälla, hjälp mej."

Tänk bara på det negativa med att äta godis! Du kan få dålig hy, går upp i vikt m.m. Då blir man inte alls lika sugen!

Försök att sätta upp mål, tex att du inte ska äta något måndag till tordag och att du FÅR äta på fredag, lördag och söndag. Försök även minska på mängden och efter ett tag kan du minska med "godisdagarna". Så gjorde iaf jag. Du kan också äta nyttiga saker som är gott, tex dippa grönsaker eller fruktsallad! Tänk på att äta dig riktigt mätt på maten annars blir man lätt sugen.

Jag bara bestämde mig för att verkligen verlkligen inte äta. En till gjorde det med mig. så vi var två. Man ville ju inte vara sämre än den andra. Så jag åt inte på 2 månader. Tillslut blir man inte sugen längre.

En vän till mig som var sockerberoende, åt massa god frukt istället, tex ananas, vindruvor, melon, plommon och andra lite "ovanligare" frukter. Hon lyckades bli av med sitt sockerberoende, gick ner 12 kg och har nu bestämt att hon en dag i veckan får mula hur mycket hon vill.

Borsta tänderna när du känner av sötsuget! "

Jag får väl bara kämpa på med det här och vi får se hur det kommer gå. Men jag vill verkligen få ett stopp med detta och det nu. Tillslut blir det för mycket av det goda!