- Lite vin och underbara människor.

Sitter i Kalix hos Sanna och dricker lite vin tillsammans med henne och Marie. Mysigt. Just nu står dom och sminkar sig så jag passar på att snöra in ett litet inlägg här, ba'fatt. Ha en trevlig kväll alla.









- Nyårsafton!

31 december 2011. Sista dagen av året 2011. Året som inte riktigt blev som man tänkt sig, utan har varit en riktig berg och dalbana. Året har innehållit en förlust, förtvivlan, chock, sorg, saknad som för alltid kommer finnas kvar, återhämtning, kärlek, tårar, glädje, skratt, minnen för livet, underbara vänner, äventyr, sena nätter och riktigt roliga stunder, ja, jag skulle kunna fortsätta ännu längre. Men har inte riktigt tid just nu eftersom här ska det bakas tårtbottnar för imorgon. Ville egentligen bara tacka 2011 för sitt och önska er alla ett  GOTT NYTT ÅR.

En sista sak: vad skulle jag gjort utan världens bästa vänner? Ni är bäst!

- Niklaaas, kolla skiten!

- Niklaaaaas, kom och se på Nelsons bajs... Det är bara tre lortar och har fin färg.

Ungefär så lät det i morse då Nelson och jag var ute på gården och busade. Nelson gick iväg för att bajsa, och jag kutar efter i djupsnön. Till min stora stolthet hade hans bajs minskat betydligt och fått en "bättre" färg med det nya fodret. Samt att han verkar fisa mindre. Det kanske är det rätta fodret. Kanske, kanske inte. Men än så länge verkar det då fungera kanon. Intressant inlägg, me know ;)

Sitter och spelar kort....

mms_img-20854258 (MMS)

Sitter och spelar kort med min bror och Niklas. Äter upp godiset som var tänkt till nyåret och drömmer om sommaren. Längtar faktiskt lite tills efter nyår. För då ska det bli nyttigheter med Emma.


- En promenad i skogen.

Jag och Nelson har precis varit ut på en långpromenad i skogen och bantat bort lite godis som man tryckt under julhelgen. Det är så sjukt härligt att man bara behöver gå ut genom dörren så är man i skogen där man kan släppa Nelson så han får jyra omkring så som han älskar att göra. Och det är galet härligt att se hur mycket han njuter av att vara här hemma i byn. Min lilla gris 





- Det sa bara poff så var julen över...

Tänka sig, i flera veckor har man gått och väntat på den mysiga julen och nu är den över. Den bara rusade förbi. Men ska inte gnälla, har varit en riktigt mysig och bra jul. Och har verkligen varit snäll i år eftersom tomten kom med en massa fina paket ;) Slänger in en liten bomb med bilder ifrån mammas och pappas kamera, men även några ifrån min lille mobil. Från julafton.


Uppesittarkväll med Niklas föräldrar.



Slår in Nelsons julklappar... Ser ut som att han är sugen på att öppna dom.


Dags för en promenad till graven för att tända ljus åt morfar.

Använde min nya mössa för första gången ;)


Nelson får öppna sina julklappar.


Nom nom, en massa go'saker.

Nelson poserar med några av julklapparna.




Dukningen.






Niklas kämpar med att tända en massa marshaller.


Sex st på vardera sida.


En skymt på våra snygga snöbollslycktor.


Mormor donar med maten till julbordet, mums!


Julklapparna som fick sin plats på bordet.


Mormor och niklas.




Julklappsöppningen.


Mamma, roger och kicki.


Jag blev trött och somnade på Niklas. höhö.

Anton lycklig över sin nya tele, jag är väl mest avis ;)


En massa mys med tända ljus...

- GOD JUL!



Nu ska jag se sista avsnittet av julkalendern, försöka väcka resten, äta en mysig julfrukost, åka till mormor för att hjälpa mormor att duka julbordet (har fått en fix idée att jag ska duka i år), till graven och tända ljus för världens bästa morfar som även han måste få ha sig lite julfint nu när han inte är med oss, sedan till niklas familj för att äta julgröt samt klappöppning, vidare sen till mormor där resten av eftermiddagen och kvällen ska spenderas tillsammans med kalle anka, julbord och en massa julklappar.

Så det blir fullt upp idag, men jag gillar't. 
Så nu passar jag på att önska er alla en riktigt god jul och ta hand om er!

- Jag vinner något för första gången.

Hemma i byn nu och blev glatt överraskad när jag loggade in på facebook och såg att jag vunnit ett presentkort från växtriket. Det var till och med en rimtävling, dock ett sjukt simpelt rim. Men vad gör det ;)

- Har jag sagt att jag haft lite att göra?

Försökt fånga min nya hårfärg på bild... men jag lyckas inte riktigt...


- Har man lite att göra eller?

En sak bara: Jag saknar mina små hjärtan. Är över en vecka sedan jag träffa dom och kommer nog ta någon vecka till innan vi alla är samlade igen. Det känns lite ledsamt, speciellt då man är van att ha dom runt sig hela tiden. Men är väl såhär det ska vara vid juletider... Alla har sitt och så. Bjuder på en bild jag suttit och knåpat ihop såhär på morgonen. Jag och mina små tomtar såhär vid jul ;) Längtar tills vi ses igen.


- Dan före dan före dopparedagen?

Godmorgon, tidig morgon idag. Jag vaknade redan klockan sju, väldigt tidigt alltså och i vanliga fall brukar jag sova till halv elva typ. Så jag har roat mig lite med att se julkalendern och lite photoshop. Snart ska jag äta lite frukost innan jag ska börja packa inför hemresan till byn. I eftermiddag bär det hemåt. Me like...


Tio små tomtenissar:

Midvinternattens köld är svår.
Tio små nissar i djup snö går.
Rävsax dold under skynke vitt,
knipsar nisse av på mitt.
Livsandarna snabbt för honom tryter,
snart i eget blod flyter.

Nio små nissar i midnattstimma,
traskar fram i månljusstrimma.
Ugglan hoar i sitt näste,
istapp faller tyst från fäste.
Nisse spetsas utav tappen,
tomten ligger död på trappen.

Utanför dörren står gröten och ångar,
åtta nissars intresse den fångar,
med stigande hunger, fatet de nalkar
men stackars tomte på kanten halkar,
han slinter, han kämpar,
han svettar sig blöt
men sjunker likväl i kvicksandslik gröt.

Många springor stugan har,
där sju tomtar in sig tar.
Katten som bak dörren ruva,
slukar nisse med hull och huva.
Rester av tomtehand,
slickar misse av från tand.

Sex små tomtar mot julbord ila,
snabbt de uppför bordsben kila.
När den sista tomten
över kanten hasar,
han tappar taget och nedåt rasar.
Faller nedåt likt ett lod,
mattan röd av tomteblod.

Fem små tomtar med stor iver,
rusar runt ty hungern river,
Nisse snubblar på sitt skägg,
faller rakt på knivens egg,
Lille nissen, stackars saten,
rinner ut i sillsallaten.

Fyra tomtar har festat på sill,
och nu törsten sin släcka vill.
Mot glöggen de springer i samlad tropp,
och tar för sig av drycken i varsin kopp.
Nisse faller i glögghett hav,
likt skållad mandel,
hans skinn faller av.

Tre små tomtar sig i granen svingar,
mellan ljus och änglavingar,
Nisse sig för nära våga,
snart han står i ljusan låga.
Luktar likt en vidbränd stek,
ångrar då sin ystra lek.

Två små tomtar kring sig tittar,
och en smällkaramell hittar.
Nisse ner på den då hoppar,
men för detta den ej stoppar.
På golv, på tak, på gardin med frans,
finns nu nisses hjärnsubstans.

Husbonn han går upp i natten,
för att kasta lite vatten.
Under husbonns tunga toffla,
nisse blir till krämig våffla.
Snön lyser vit lite här och var,
inte en jäkla tomte finns kvar.

- vad hemsk egentligen. Men kan inte råför att jag tycker den är kul ;)

- Mammaaaa claus is coming to town.


Saaaaanta claus is coming to town
... Nästan lite så har det faktiskt varit idag. Min mor har varit på besök i storstan för att fixa dom sista julklapparna. Så jag passade glatt på att hänga på eftersom jag också hade lite ärenden att göra. Trevlig sväng även denna. Vi har fikat go'fika, kutat på affärer och handlat julklappar. Närå, jag vet inte alls vad jag ska få i julklapp ;) Jag har redan glömt bort alla och är sååå pirrig tills jag får öppna dom.. hoho

Sen har mamma fått fräscha upp sin frisyr lite också innan pappa sluta sitt arbetet och vi gjorde vår klassiska runda på storheden där vi bunkrade upp med massa go'saker inför julen så som julmust, toffifee, julskum, nötter och annat godis. Nyttigheter vill säga. Och imorgon åker vi hem till byn. Skönt! I'm driving home for christmas.

- Granen står så grön och grann i stugan...

 

Har ju glömt visa er våran plastis. Hur har jag kunnat glömma det? Här är den iaf.


- Ännu en dag....

Här sitter jag ännu en dag och har tråkigt som bara den. Får man ha så här tråkigt? Var är Martina, Sussi, Elin och Annika?! Jo på fel plats. hoho. Har i alla fall försökt roa mig med att fota lite juliga kort på Nelson men dock verkar han tycka att det är både pest och pina. Så den sysselsättningen var inte långvarig nog för att kunna avverka en timme. Nåja, ska ha ett filmmaraton här i min ensamhet, se lite disney filmer sådär. Sen ikväll ska jag försöka ta mig till gymmet eller liknande för att röra på fläsket lite. Tänkte att det är bra att göra det i förebyggande syfte så här kring jul och nyår. Samt födelsedag ;)

Tur att det snart är juletider och man får åka hem till byn och mysa med nära och kära.
Endast 4 dagar kvar till dopparedagen... Vilket betyder att det bara är fyra ynkliga avsnitt kvar av årets julkalender. Hmm.

- Kan det inte bara bli jul nu?

Sittter här och har galet tråkigt. Så rastlös att jag snart blir frustrerad. Kan det inte bli fredag nu så vi kan åka hem till byn för att fira jul. Ska bli mysigt... Funderar på att snöra mig på soffan i brist på annat. Se någon film eller så. Äh, så får det bli...

Klätt gran, julgodis och julsånger.

Jag har ont i mina fötter.... Dagen började med att klä granen här hemma i Töre och det var inte så bara vill jag lova. När granen var klädd och klar så börja granen luta en aning. Det resulterade senare i en trasig julgransfot och ett besök hos mormor för att låna hennes. Men till slut fick vi granen på plats så nu står den där, grön och grann i stugan. Efter detta pådrag åkte jag och mor för att handla ingredigenser till julgodis. Sen dess har jag stått och slavat i köket, fem timmar om det ska vara exakt. Resultatet blev fyra sortes godis: Chocolate chip cookie whoopies, Leilas cornflakes crisps, Rocky roads och Kola. Kan lova att jag är ganska less choklad, samt less att stå upp, vilket mina hälar också verkar hålla med om. Sammanlagt stått i ca sju timmar, så nu är jag värd att sitta resten.

Nu blir det att ta med fadern för att åka och höra på mamma och mormor när dom sjunger i sin kör. För husfridens skull ;) Nä, men rätt mysigt att höra en massa julsånger. Hepp hepp. Snart jul! 

- Dan före dan, före dan, före dan...... före dopparedan.

Precis hemkommen från Kalix efter att ha hälsat på Sofia med familj. Alltid lika trevligt att ses och hoppas nu inte att det blir allt för länge tills nästa gång. Bjuder på lite bilder på en snygging som jag snosat med hela dagen lång... Lilla Wille-Burra fick agera tomte för oss. Kan man vara sötare? (Bilderna har jag snott från självaste Sofia)





- Första julen utan dig.

 

Idag är en sån där dag jag bara vill kunna krama om honom och be han komma tillbaka.
Saknaden gör nästan lite för ont.
Önskar så att du var med oss. Det gör så ont att du är borta!

- Träning är underbart.

Oj så skönt det där var.... Blev 30 minuter på crosstrainern och sen styrka i gymmet. Vi fråga oss hela tiden: Varför har vi det låtit det gå såhär långt? Ja, man kan ju bara undra eller förundras. Sjukt egentligen hur ens hjärna fungerar när det kommer till beroenden och slöhet osv. Vi kom i alla fall fram till att.... vi ska hålla oss från chips från 1 januari till sommaren. De ni!

- Plugg och rasta träningskort.

Sådär ja, nu har jag pluggat ett tag så nu ger jag upp för idag. Har tänkt plugga lite varje dag nu i några dagar innan jag tar jullov på riktigt. Känns som skönt att kunna ha en liten början, så att man slipper sitta och stressa som ett tok efter jul och nyår.

Nu tänkte jag fortsätta vara lite duktig och städa till lite här hemma och så. Senare blir det att rasta mitt träningskort för första gången på vääääldigt länge. Det är så att jag inte ens kommer inte ihåg sist jag satt mina fötter på det där stället. Ska i alla falla springa på bandet och gymma tillsammans med Elin och Annika. Sen att jag känner mig sjukt taggad inför det hela känns sjukt bra. Spellistan på spotify är uppfräschad och träningsskorna väntar i träningsväskan. Nu ska jag träna hårt innan jul och efter jul och nyår blir det på riktigt. Då ska jag bli smal och vältränad ;)



- "Ja ä int bittääär"

Regn och slask är inte bra för sinnet eller själen. Eller hur brukar man säga? Vädret suger på ren svenska och regnet det öser ner. Tänka sig hur det kan vända, igår var det många minus grader och snö och nu är det grått och skask. Men vad kan man göra åt det? Ingenting, mer än att vara bitter. Sen att vi hade en sjukt onödig lektion idag gör ju inte bitterheten bättre. Har jag sagt att jag e bitter? ;)

Nåja, gårdagskvällen spenderades hos Sussi tillsammans med Martina, Annika och Elin. Vi spelade spel, surrade och hade allmänt trevligt. Som vanligt då. Vid halv tolv blev jag och Elin lite sömniga i ögonen och åkte hem för att sova, så som vanliga människor gör, medans dom andra token skulle ha luciavaka och vara uppe hela natten. Vilket dom klarade, så grattis till er eller nå. hoho. I morse åkte jag dit igen för att se julkalendern och lucia. När jag anlände var ljus tända och det hade dukas upp med en mysig luciafrukost. Oboy, lussebulle, glögg, macka och choklad. Bra start på dagen.

Nu ska jag inte göra många knop och så ska väl resten av dagen också se ut.
Kanske, kanske träning.... och plugga.

- Bilder och annat.

Hepp å hå! Redan den 12 december och julen närmar sig med stormsteg. Har i alla fall börjat lite smått på examination 9 så jag får göra bort lite innan jag helt tar jullov och förhoppningsvis kanske får ett litet längre jullov också. Dock blev jag trött så jag ger upp för idag. Nä, jag ska bara snabbt slänga in ett litet blogginlägg här innan jag ska snöra mig på soffan och se lite serier innan det blir att åka till sussi och umgås med dom fina. Slänger upp lite bilder från senaste...

Här är lite bilder från i lördags då jag var hos mormor och fixade ihop julgrupper.


 


Och här får ni en liten titt på var mitt jul-konstverk hamnat:
Bland mina konstvärk som jag gjorde 98 ;)

 

Och igår gick det årliga julmyset av stapeln... Andra kanske äter julbord på sina julmys, icket vi. Vi köpte med oss maxmat och åt det hemma hos sussi, sen fanns det andra onyttigheter så som lussebullar, pepparkakor, toffifee, chips, dipp, kola, julmust, choklas, julskum, glögg och chokladbollar. Nämde jag allt nu? Underkvällen lottades julklappar ut och ja, en trevlig kväll kan man sammanfatta det hela. Men lätt illamående av allt jag åt. Huja. Bilder från igår kommer här:

 

 

 


- Känner mig glad idag.

Morsning korsning, det är fredag idag. Sov ända tills jag vaknade av mig själv, pratat lite med Niklas som nu är på väg uppåt, suttit vid datorn och klicka hem lite kläder innan jag sedan drog ut på en långpromenad tillsammans med grisen. Och nu sitter jag här, precis kommit in och är riktigt svettig. Jag har nästan glömt bort hur skönt det är att röra på sig rejält och nu känns det verkligen som att förkylningen är på en sådan nivå där jag kan börja träna igen.  Härligt med andra ord. För träma behövs!

Nu ska jag njuta av en apelsin medans jag ser på dom två senaste avsnitten av julkalendern. Sen tvätta och vara lite duktig innan jag åker till Annika på fika.

- Fullt upp från morgon till natt.

Dagen idag (igår?) började med skola och en examination som man gått och varit nervös för hela veckan.... Dock kan jag meddela att det var helt i onödan eftersom vi alla klara den utan problem. Skönt att vara fri från den nu. Så idag har vi jullov, typ. I stort sätt i alla fallen.

Efter skolan åkte jag hem och åt lite lunch innan det bar av till staden för att knalla där tillsammans med mormor och mamma. Väldans trevligt och som vanligt kärade jag ner mig i en massa plagg ba´fatt jag är fattig som en lus... Bland annat en "Pippi-kofta" som jag hoppas finns kvar då pengarna trillar in på kontot nu i slutet på månaden. Så ingen shopping för mig. Dock storshoppade mormor på medans jag och mor mest såg på. Sen när pappa slutat sitt arbetet åkte vi alla till Kina. Mumsfillibaba. Efter stan och mat blev det blomsterlandet för att köpa blommor och sådant man behöver för att göra egna "blomm-julkreationer". Så det är vad jag och mormor ska roa oss med i helgen. Hör som till att vi knåpar med sånt varje år vid den här tiden. Väldans mys!

När familjen släppt av mig hemma blev jag genast sjukligt rastlös... Ingen karl som är hemma och inget att göra. Så jag tvingade hit Martina för lite surr och svammel. Tiden bara rusa förbi och det blev dags att skjutsa hem henne. Nu sitter jag här och känner mig lite sömnig. Tror sängen kallar.

Just ja, klockan är över tolv... och idag är ingen vanlig dag, för idag är det Annikas födelsedag! Hipp, hipp, hurra på din födelsedag! ♥

- Lite hjälp behöver jag allt!


Nästa vecka blire att åka och visa upp barret för Camilla. Då ska utväxten och det röda bort, bort, bort. Nog för att jag gillar det röda, men det är så mycket jobb och utväxten syns efter bara en milimeter. Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska välja för färg... Brunt ska det i alla fall vara och i någon form som på bilderna ovan. Dock kan jag inte bestämma mig så vore snällt av er att slänga en liten tanke på vad som kanske passar bäst? Så kom igen ;)

- Min hund är ingen vanlig hund.


Voi voi, snacka om att min hund har damp eller liknande. Kan man vara tokigare än denne lilla kabrat. Nja, tror inte det. Ibland är det lite Suck. Nåja, Jag och Nelson har varit på en långpromenad tillsammans med Elin, Wilma och Martina. Mycket skönt var det och imorgon finns risk för träningsvärk i rumpan... Ja, jag är otränad. Nu ska jag duscha och slänga mig framför tvn där kvällen ska spenderas. Ska int röra en fena till!

Psssst mina vänner, imorgon blir jag som singel i någon dag, så... ja... om ni nu inte har något att göra så finns ju lilla jag alldeles villig att göra något kul ;)

- Idag är vi värre juliga.

Idag har vi suttit ett gäng hos Jessica och plugga. Väldigt effektiva var vi må jag tycka. Sen hann vi även en omgång i plump, vilket inte alls gick lika bra ;) Sånt händer. Efter att vi pluggat färdigt och sådär kom min kära karl och plocka upp mig för att åka och handla lite ingredienser till lussebullar. Handlat och klart, vi åkte hem och började knåda. Lite tända ljus, julmusik på hög volym och doften av nybakat gör verkligen att julkänslorna blir på topp... Jag gillar´t. Snart jul ju.



Nu blir det att ta med sig en bulle, lite julmust och knalla till soffan för lite filmtittande.

- Hej mitt vinterland, nu är jag här!



"Hej mitt vinterland, nu är jag här
Nu biter frosten i min kind, ty kall är kvällen
Hej mitt vinterland, se månen där
Den lyser kyligt kring, på mörka himlapällen"

Trallalaaaa, vaknar upp och får en smärre chock.... Det snöar ute och inte lite heller, utan det är nästan som små vantar som svävar ner mot marken. Hur jag har längtat efter denna snön och äntligen är den här... För att stanna hoppas jag. Nu blir det en promenad med min lilla gris, sedan plugga lite granna innan jag åker på hemredningsparty i Töre. Sånt gillar ju jag så he ser jag fram emot.

- En bra kväll.

Kvällen har spenderas här med Annika, Sussi och Martina. Vi har väl jyrat på som vanligt. Sett idol, spelat plump, ritat gubbar(?) och surrat om vad vi kommer göra då skolan är slut och att vi kommer "splittras". Hemska tanke. Nåja, en bra kväll, vilket Nelson också tycker som nu har däckat. Men allt annat än bra kan det ju inte bli när man umgås med dessa människor. Guld värda! Nu ska jag plocka till lite här hemma innan min karl kommer hem så han inte tror en bomb har briserat. Hepp hepp!






- Svängen på stan.

Sådär ja, då har vi knallat på stan till svetten börja rinna. Blev inte så mycket shoppelopping precis, vilket var synd eftersom jag kära ner mig i en massa härliga tröjor. Det blev bara ett pannband och några vykort.

Två av vykorten fick till uppgift att agera tavlor.

- Onödigt inlägg, ba´fatt.

Har precis gjort mig klar och sitter och väntar på bussen.
Ska fara och göra några ärenden på stan tillsammans med tjejorna.
Nä, det får bli en apelsin innan jag knallar vidare. Hepp hepp.