- Tagit helg och spöregn.

Hemkommen från dagens skola som bara bestod av ett pass. Så nu sitter jag placerad här och har tagit helg, hur skönt låter inte det. Till något som är mindre skönt är vädret som bjuds på just nu. Det är fruktansvärt pissigt och jävligt irriterande. 30 november och det spöregnar och blåser som rena rama hösten. Nu vill vi ha vinter och dom julkänslorna jag hade för några dagar sedan, dom är som bortblåsta. Och jag har sagt att nu ska då ingen gran tas fram förens det börjar snöa igen. Så det så. Om jag nu håller det är ju en annan femma. Vi får la se, ska i alla fall vänta på att det blir december ;)

Undra vad jag ska roa mig med nu? Äta ännu en apelsin. Schatans så goda dom är och jag är beroende. Dock är jag mer beroende av choklad och chokladtarmen skricker....

Jag är tjock.

- Slitna lilla hår.Hej lilla utväxten. Usch. Tur att jag ska till frissan snart.... Då ska det röda bort samt den fula utväxten.. Tror det blir en brun färg denna gång.

- Mitt mästerverk till mormor.

 

Igår då vi var till Töre så tog jag tag i mormors (eller kanske mitt) "det-saknas-en-jultavla-som-Emma-målat-då-hon-var-liten"-problem. Jag har länge tänkt att det saknas en fjärde tavla där på väggen och igår tog jag tag i problemet. Här ser ni resultatet, den blev i alla fall väldigt julig. Så nu ska den bara ramas in och hängas upp bland dom andra julmotiven som jag målat då jag var 8 år. Höhö. Nu kanske ni funderar: Har inte den där Emma något liv. Kanske, kanske inte. Men vad gör man inte för sin bästaste mormor som vill ha det lite fint på sina väggar?


- "Du är julgalen"Imorse kom min morder och broder till staden och vi hängde på låset till affärerna redan klockan 10. Efter att ha kutat runt i stan och på växtriket, samt käkat lite lunch åkte dom hem till byn. Denna runda resulterade i lite julklappar och en ny tomte, som ni ser på bilderna ovanför. Jag gillar't.

Sen böt jag ut mitt sällskapet mot min karl. Vi åkte till storheden och trängdes med allt folk. Sjukt mycket folk må jag säga! Men vi höll ut och vår runda resulterade i att vi blev med gran. En livs levande plastgran. Det är den första plastisen för oss, så vi får se hur det känns då den kommer upp ur kartongen. Och på tal om kartongen, granen liksom skriker om att den vill komma upp därifrån. Helst nu på en gång, nyss. Men jag har sagt att jag i alla fall ska hålla mig en vecka till innan den får se ljuset. Om nu suget infaller så får jag väl ta kontakt med
Sussi för att få prata av mig lite om min abstinens. Jag vet nämligen att hon också har samma problem med att hålla sig.

Just ja, när vi köpte granen fick ännu en ljusslinga åka med hem. Så nu blidde det ännu mer ljus på balkongen. Denna gången med färgade lampor. Okej, det var den sista, jag lovar. Som Martina säger: "Du är julgalen" och jag tror det stämmer. Hmm.

- Pynt+jag=sant


Jag älskar pynt. Jag skulle kunna köpa varenda liten tomte och stjärna jag ser.
Jag menar, finns det något mysigare än julen? njet. Nu längtar jag tills granen får
plockas fram. Nä, nu ska det mysas ner i soffan för att se lite idol.

- Lussebullar och fina stämmor!

Igår blev det helt andra bullar än att ligga och se serier. Precis då jag hoppat in i duschen ringer Martina och hör om jag vill komma med och baka hos Sussi. Självklart. Så där tillbringades kvällen. Vi bakade lussekatter som verkligen såg ut som små mästerverk (inte så konstigt eftersom vi är ena riktiga bagare) och sjöng med till programmet "jullotta på liseberg". En sjukt mysig kväll i julens tecken. Ja gilla´rt.


- Lite osammanhängande information.

Nä, det där om att jag skulle skriva ett inlägg om dagen och ja, nä, det blir inte av. Det känns alldeles för krävande och jag är en slö person idag. Finns faktiskt orsaker till det och den första är att jag äntligen knåpat ihop en ny bloggdesign till Martina. Stackarna har väntat och väntat i nästan hundra år, men nu är det iaf gjort.

Sen den andra orsaken är att vi haft sista lektionen för i veckan som bestog av rörelse. Vi har kutat runt som tok i en hinderbana i ca två timmar (som förövrigt var sjukt kul!) och jag vill inte ens veta hur min kropp kommer kännas imorgon. Träningsvärk till hundra eftersom jag och min kropp inte alls är vana vid att röra oss längre. Fast det ska det bli ändring på då jag blivit kvitt den här eländiga förkylningen som verkar tycka om mig.

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen för att sen krypa ner i soffan och se en massa serier.
Sen att det är helg + den 25:e imorgon gör det hela lite skönare! Wiho.


- Seg och snorig Emma som är sugen på pynt.

Skepp o hoj. Seg i skallen är jag, har legat och läst lite nu på morgonen. Vet inte om jag blivit klokare, men tröttar om inte annat. Vad ska jag roa mig med nu? Hunden först och sen..... nu kan jag banne mig inte hålla mig längre. Sen blir det att slita ner lådan från hyllan och börjar pynta. Så de så!

- Lite nytt.

Hallen har fått sig en rejäl upp-piffning.

Fondvägg, golv och nya tavlor.

Jag är kär i dessa!

Köket med nya tapeten.

Ny fondvägg.

Ljus-husen har fått bli lamp-hus.

Nya kuddar i soffan.


- Den fruktade middagen som slutade bra.

Sådär ja, nu var det gjort. Igår var det nämnligen dags för den fruktade middagen som jag gruvat mig för i mångans veckor. En liten del av Niklas släkt, närmare bestämt 8 pers, var bjuden på middag hit. Så jag, som inte är den bästa i köket, skulle alltså knåpa ihop förrätt, varmrätt åt 10 personer. Panik. Efter att paniken tillfallit x-antal gånger under tillagningen blev maten tillslut färdig. Här måste jag tacka min kära och underbara mormor som funnits som ett "stöd" via telefonsamtal och sms.

Gästerna trillade in en efter en och det hela slutade med en lyckad kväll och alla verkade väldigt nöjda. Över förväntan om jag ska vara ärlig. Varför har jag gruvat mig så mycket när allt ändå blev så bra? Sen fick jag ju även visa vilken bäst fru Niklas har. Och ska jag vara ärlig skulle jag faktiskt kunna tänka mig bjuda på middag igen ;) Här kommer lite få bilder från igår:


Dukningen och servetterna har jag vikt som små hjärtan ;)

 

För att få plats fick vi duka upp på två bord.

 

Till förrätt blev det lax- och löjroms "toast"...

 

Varmrätten blev "Elses kotletter" med pressad potatis och en god sallad.

 

Och till efterrätt tårta från bageri. Mums!


- Praktiken kom och for.

Sådär, nu har man avverka 5 hela veckor med praktik+fältstudier som har varit fylld med en massa skratt och roligheter. Dock har jag inte riktigt hunnit med. Tiden har bara rusa förbi och idag var det dags att ta farväl av alla go'ingar. Jag tycker aldrig om farväl. Jag blir så här töntigt ledsen och kan till och med fälla en tår eller två. Nä fy vad det var jobbigt att ta "farväl" av både barn, personal och framför allt till Susanne som varit en klippa genom hela praktiken. Snacka om underbar person den människan är! Puh. Jobbig dag och jag hade lätt kunna fortsätta med praktiken ett tag till, men nu är det bara att återgå till vardagen igen med innehållande skola och träning. Ganska skönt ändå måste jag erkänna. Har väl lagt på några kilon under dessa veckor. Sånt är livet...

Och just ja, idag är ingen vanlig dag, för idag är det Niklas födelsedag! Hipp, hipp, hurra. Så imorgon kommer (nästan) hela hans tjocka släkt hit på middag. Jag ska laga mat. Jag vill inte ens veta hur det kommer sluta.

- Nu har vi fått oss en "ny" lägenhet!

En brun-guldig fondvägg i tv-rummet, som tar sig ända in i hallen.
ny tapet i tvrummet som leder ända in i hallen. Ny tapet i köket. Sen har vi små fixat lite överallt i hela lägenheten, samt unna oss nytt golv i hallen, datarummet och köket....Vilken skillnad och det känns som om man fått sig en heeeelt ny lägenhet. Bjuder på två bilder till att börja med tills allt blivit helt klart :)