- GRATTIS!


Idag fyller min mormor år, grattis till världens bästa du
Bjuder på en bild på oss två som ja, har några år på nacken.

- Se upp i backen, tre hål i nacken!







Idag har jag spenderat några timmar i backen med Sussi, Martina och Elin.
Väldans trevligt. Nästa backe kanske blir dundret? ;)

- Resultatet efter ikea-trippen



Resultatet från ikea ser ni ovan. Blev en ny byrå, lampan där, ljusstakarna till höger, små ljuslycktor som står vid lampan, en ny mysig filt till soffan och ja, annat små tjafs som man alltid får med sig hem när man är där. Väldigt nöjd med vår snabba tripp till happis. Sen så passade vi även på att storstäda hela sovrummet, så nu skiner det och luktar fräscht. Finns det något skönare än rena sängkläder?

- Ut på språng.

Nu blir det en sväng till haparanda för att inhandla en byrå till sovrummet. Nu måste vi verkligen fixa till där inne, set ut som ja, jag vet inte vad och man vill helst undvika och vara där inne. Kläder överallt, stökigt, smutsigt och inga gardiner... Blö. Så nu blir det rusta upp där lite. Hepp!

- En liten uppdatering och annat gnäll.

Dagen började med att jag åkte till skolan för att sitta med min grupp och slava ihop några uppgifter. Kändes simpelt och nu tänker man, jaha? ska jag sitta utan något att göra i en och en halva vecka cirkus? Efter det tog jag mig en promenad hem där jag däckade i soffan. Sliten människa. Och nu sitter jag här. Tänkte att jag skulle försöka knåpa ihop ett CV och personligt brev. Men nja, jag får ångest av tanken. Jag vill ha ett sommarjobb, men jag har sån ångest att söka ett. Hur gör man liksom?! Ingen snäll själ som kan ge mig ett sådär bara hippsomhapp?

Nä, nu tvn, där jag planerat sitta hela kvällen. Ingen träning idag. Vila, vila vila!

- Crossfit och Skyr



Imorse var jag på ett pass crossfit och jag tror banne mig är det jobbigaste passet jag någonsin varit på. Höll verkligen på att dö, på sant. När man pustat ut och trodde att det var klart så var det dags för ännu mer och ja, så höll det på.  Kändes som min sista tid på jorden. Sällan man blir så slutkörd.

Har precis varit och handlat lite smått. Har länge tänkt ta och prova Skyr yoghurtarna, så nu tog jag tag i saken. Tänkte att man skulle äta dom efter träning. Dock blev jag besviken över priset, jätte dyra...

- Resultat

Jag startade mitt "nya" liv den 2/1-12 och idag, 24/1-12, har detta skett:

Vikt: -5 kg
Mage: -5 cm
Midjan: -10 cm

Mitt första mål var -5 kg innan januaris slut.
Och jag klara det!

- När träningen ger resultat!

Hej å hå lingonblå. Jag har precis kommit hem från ett pass spinning/pump. Me likar dom passen väldigt mycket. Så nu är jag slut och ur pumpad. Finns det någon bättre känsla då man inser att man blivit mycket starkare och kan ösa på mer tyngder? Jag blir så sjukt pepp att jag redan längtar till morgondagens pass bestående av spinning 60 och zumba. Och imorgon blir det vägning och mätning, spännande.


- Fest hos Sussi.


















- Fredag.

Wiho. Idag är det fredag!! Jag började dagen med en långpromenad tillsammans med min gris, nu äter jag frukost och laddar för att böjra storstäda lägenheten. Vill inte, men måste göras eftersom brudarna ska komma hit ikväll. Det kommer bli nice bajs. Vi ska laga go´middag tillsammans, spela kort och surra. Kan inte blli bättre.

- Ett år utan dig.


Den här dagen, för ett år sedan, hände det som inte fick hända.
Ett år har gått sedan älskade morfar lämnade oss.
Ett år utan honom och saknaden är stor.

- En sväng på tha staden.

Idag har jag, Elin, Martina, Sussi och Annika kutat runt på staden som yra höns och ätit lunch på mat och prat. Jag hitta mig en hel del i alla fall. Tre nya träningslinnen, en gul fin sport-bh, en kavaj, en skjorta, smink och en ring. Så nu tror jag att helgens outfit är räddad. Annars finns ju Martinas garderob också, vilket är super! Mihi.

- Dom nya träningskläderna.


Wiho, en bra dag idag. Inte nog med att Martina är hemma igen så har mitt paket med träningskläderna kommit och jag har såklart provat dom. Och jag diggar verkligen byxorna till tusen. Kul med lite färg.

- Dagen idag.


Jisses, crossfit passet har tagit ut sin rätt
och jag känner mig sliten samt en massa träningsvärk i mina ben. Får se om det blir att vila helt idag eller om man far på spinning och zumba. Det får bli ett senare beslut då jag känt hur formen är idag.

Har ätit en bra frukost och pressat egen apelsinjuice, mums. En c-vitamin kick är bra ibland och gott. Nu väntar jag på att klockan ska bli förmiddag. För vet ni vad? Idag kommer Martina hem igen efter att ha varit borta i många veckor. Gah så bra! :)

- Första skoldagen och första crossfitten.

Första dagen i skolan för detta år är nu avklarat. Och ja, var väl inte så mycket att hurra för mer än att det var roligt att träffa mina tjejor. Cyklat dit och hem och ja, jag överlevde trots risken var stor att hamna i en snödriva. haha. Nu ska jag snart börja med maten och ladda inför kvällens träning: Crossfit. Årets första pass så vi får se om jag överlever, det är verkligen en träning i sin egen klass. Puh. Dock kommer jag få med mig träningssällskap. Så jag är sjukt laddad och sugen på att svettas. hepp!

- ba'fatt.

Idag har jag och min karl sovit länge, dock var det riktigt skönt och jag menar, det är ju söndag idag och söndagar får man sova bort om man vill det. Nu har jag i alla fall ätit frukost och funderar på vad man nu kan roa sig med fram till spinningen i eftermiddag. Nåja, kan bjuda er på lite bilder från igår som jag snott av Fia:






- Det där med detoxen.

Jag och detox går alltså inte ihop. Har fått skäll av Annis nu två gånger, i rad nästan. Jag sköter kosten och motionerar, precis som man ska. Men sen under tidens gång glömmer jag bort mig eller kanske är det av ren okunskap (eftersom det inte står ordagrant på flaskan vad man får och inte får göra, hehe) att man inte får dricka något som helst som innehåller koffein och sedan undvika allt som har med socker att göra under den tiden. Så det har jag alltså misslyckats med, totalt, eftersom det har slunkit ner en celcius i veckan och lite godis igår. Äh... skit. Bättre lycka nästa gång?

Som tur är min "detox period" snart över, eller snarare flaskan uppdrucken, och jag får börja köra på mitt sätt ;) Det tror jag fungerar bäst på mig. Bra kost, träning och få unna sig något gott ibland. Hepp hepp! Då jag slipper en massa regler hit och dit.

- Härligt med lördag

mms_img-19150827 (MMS)

Härligt med lördag.... Och godis har jag banne mig unnat mig ikväll. Så nu blir det någon film och mys med min karl :-)


- Från noll till hundra.



Lördagen har börjat på det bästa sättet. Klivit upp före kråkorna, åt en bra frukost och sen skjutsa Niklas mig till gymmet. Till en början hade jag hela stället för mig själv. Lyx att slippa vänta på maskinerna. Blev 30 min på crosstrainern och sen inne i gymmet och lyfte tyngder ;) Eftersom Niklas åkt till Kalix för att leka med sin snowboard så fick jag mig även en härlig promenad hem.

Så idag känner jag mig lite stolt över mig själv, vilket jag sällan är. Nu sitter jag och mumsar på lite gröt och banan,  sen måste jag klä mig och göra mig till människa. Fia is kommer to stan! Jag gillar lördagar.

- Noll knop idag.

Dagen idag har gått i lugnets tecken och jag har verkligen inte gjort ett piss. Jo, jag skickade in min rapport och det är väl det enda vettiga. Sen har jag mest suttit i soffan och känt mig sliten. Har inte sovit många timmar inatt. Alltså ingen träning idag, men tänkte att jag skulle stiga upp tidigt imorgon och åka till gymmet innan Fia med familj kommer till Luleå. Vi ska kuta på storheden och se om vi kan fynda något roligt.

- Man kan inte säga nej då Nelson tittar på mig så.


(fotat uppifrån, ner i snön, mina skor syns knappt. Snacka om plumsa)

Imorse då jag vaknade och tittade ut var det rena rama snökaoset där ute. Inte alls lockande väder att gå ut, så jag tänkte att idag skippar jag prommisen. Men tror ni Nelson tyckte det var ett bra val? Nej. Och jag menar, kan man säga nej då han kommer och lägger huvudet på mitt knä sådär och ser med sina hundögon. Så det var bara att dra på kläderna och ut i snön. Snö var det gott om, puh. Men jag lyckades avverka en 50 minuter i snön i alla fall. Så nu sitter jag och är lite stolt över mig själ. Nu lunch, sen göra lite nytta och sist men inte minst tänkte jag dra mig iväg till gymmet.


- Nya träningskläder.

Jag och min kära mor har kutat på stan idag och jag har varit och glottat på lite träningskläder. Fann inget som jag riktigt föll för lika mycket som jag gjorde för dessa:



Så när jag kom hem bordi stan så klickade jag hem dessa från Stadium.se. Har länge suttit och sucktat efter dessa så nu tog jag tag i saken. Me like. Kan dom inte ta och komma nu ;) Nä, nu ska jag snöra mig i soffan innan det bär av på spinning45.

- Det kommer bli en bra helg!

Jag är glad!
Längtar tills nästa helg, för då blir det en helhelg med dom bästa!
Mysig fredag med en god middag, vin och en massa surr.
Lördagen är det fest hos Sussi som gäller. Kan inte bli bättre?


- Förkylning på g?

Morsning korsning... Vaknar av att jag snorar och nyser, snälla jag vill inte bli förkyld!!! Brukar dock alltid bli det då jag just kommit igång med träningen. Vila, vila, vila nu. Men ska i alla fall försöka mig ut på en promenad med Nelson. Usch, jag är trött fast jag nästan sovit klockan runt.

- Dagens träning.

45 minuters promenad med Nisse - Check
30 minuters spinning - Check
45 minuters bodypump - Check

Känner att det där är mycket väl godkänt och imorgon tar jag en vilodag ba'fatt man behöver det ibland. Nä, nu ska jag ta och skrapa ihop något att äta och sätta mig vid tvn.

- Kyligt ute.


Nelson och jag trotsade minusgraderna och gick ut på en långpromenad.
Härligt och nu är jag redo att göra lite nytta. Är väl bara sätta igång. Hepp!

- Träning.

55 minuters promenad avklarad idag, nu väntar jag på att få åka på spinning 60.
Hur skönt det är att vara igång.

- 149:- VS 499:-




Nu känner jag att Niklas har nu gnällt färdigt på att vi ska prova Willy's hundfoder. Han såg ett test på internet för någon vecka sedan där fodret från Willy's ska vara nästan lika bra som dom dyrare fodren. Så nu blir det Willy's vs Eukanuba, vad tror ni? Nelson tror jag är lika glad för det då vi kom hem med två matsäckar till honom ;)

- Myskväll och tagit farväl...



Precis landat hemma i byn igen efter en bra kväll hos Sanna. Efter go'middagen åkte vi på ica för att handla lite gott till fredagsmyset. Blev morötter, gurka och kesella som sanna gjorde världens godaste dipp av. Nu kommer jag lukta som en vitlök i säkert två dar, men he är e värt. Sen var det dags för oss att åka hem och dags att säga "farväl" till världens bästa Marie. Puhu. Men jag hoppas hon visar en massa livstecken därnerifrån/däråtsidanifrån (?!) så jag vet att hon lever och mår super duper underbart. Jag behöver nog inte vara orolig, hon ska ju ändå till jordens paradis :) 

Jag hoppas du har det bra lite åt mig också. hoho

- Leker med Sannibananis dator.









- Kvällens planer.



Ikväll blir det middag på vikingen och en massa mys
tillsammans med Marie, Sanna och Carro. Hur bra är inte det?!

- En promenad och en nybakad kladdkaka.

Detoxen (som förövrigt var rätt god) blev intagen före frukosten som bestod av en tallrik gröt och två hårdmackor, sen efter frukosten tog jag tag i min dagliga promenad som slutade i hela 50 minuter och jag tror aldrig att jag varit svettigare. Oplogade vägar och halt är sjukt jobbigt vid promenader. Sen kan jag säga att jag gillar RunKeeper och kommer använda den för alltid. Rekommenderar den appen.

Just ja, precis när jag kom in igen efter min promenad står det en underbart god och nybakt kladdkaka på bänken. Ni tror inte att jag är sugen? Faktiskt inte. Kan mitt sötsug verkar ha blivit mer hanterbart? Så jag skippar kladdkakan idag. Känner inte att det är värt det. Punkt.

- Väl godkänd dag.


Det blev en trevlig dag tillsammans med Fia och Marie. Vi har lekt med Wille-pille, försökt fota han, ätit tonfisk, druckit nutrilett, spelat en halv plump, gått en långispromenad och fått några x-antal skrattanfall. Helt klart en väl godkänd dag.

Sen passade jag även på att gå in på Life och köpa MethodDraine SLIM som jag nu tänkt testa. Ni kanske tänker att det bara är en massa svammel. Men jag tänker, he är väl bara att prova. För om man inte provar något nytt, så får man ju aldrig reda på om det fungerar. Sen tycker jag om att prova olika saker som ska vara "bra" för kropp och själ. Som tillexempel den gången jag fick för mig att prova på Alli. Ingen vidare kul grej och gulsåpan var min bästa vän vid toabesöken. Haha. Det kan ju inte bli värre än den gången? Imorgon sätter jag igång med denna detoxkur. Hepp! Jag håller er uppdaterade.

- Som på den gamla goda tiden.



Hej å hå, ska hopp inni duscha, fixa mig så jag ser ut som folk, sen kommer käraste Marie och plockar upp mig. Vi ska nämligen till kalix och ta spruta, eller ja, det är Marie som ska ta den kinesiska sprutan och jag ska hålla handen. Sen bär det av till Fialottan och Wille. Kommer inte ihåg sist vi tre umgicks tillsammans? Det är lite som på den gamla goda tiden och jag gillar't! Och vad jag ska snooosa bebis!

- En svettig promenad.

Puh, har varit på en långispromenad nu med grisen. Jag vet inte, men halkade och halkade och var bitter hela vägen. Stackars nelson som fick ta ut en del av min irritation, speciellt då han hela tiden ska dra lite i kopplet eller stannar och slickar i kiss. Less.. Folk måste ju tro att jag var knäpp om någon såg mig. Idag var jag då ingen glad människa och ingen bra hundpsykolog ;) Man kan inte alltid vara bäst.

Det som är tänkt nu är att jag ska duscha, "äta" lunch, tvätta, packa en kappsäck och invänta Marie, ska nämligen åka med henne hem till byn. Imorgon ska vi åka och våldgästa Wille (och Fia). Nä, en dusch vare. hepp!

- Bittert.

Usch vad seg jag är idag. Inte alls på topp som jag var igår. Nåja, när jag och niklas såg tv igår så gick jag in på facebook med mobilen och till min stora förvåning hade min status blivit uppdaterad.... Dock en sjuk uppdatering. Förstod snabbt att jag hade blivit hackad. Snabbt in på facebook med datorn och ändrade lösenord. "Dom" hann med en statusuppdatering, skriva till några på chatten och kommentera andras inlägg. Nåja, hade inget sådär jätte privat att dölja, vilket kanske var tråkigt för dom små puckorna...  Men ändå är det sjukt irriterande. Jag funderar, kan man ha något liv om man sitter och försöker hacka sig in på en annans facebook?! Njet.

- Jag är på gång...



Jag har precis landat i soffan efter en bra dag gällande mat och träning samt humör. 40 minuters promenad i storm och snö, 30 minuters spinning. Underbar känsla. Bunkrade upp med några celsius också för kommande träningar. Nu är jag på gång!

- Vill ha!


Oooh vad jag skulle vilja ha en pulsklocka.
Någon snäll som kan ge mig denna? ;)


- Resultat på en dag?

Jag: Fan, jag vill se resultat nu nu nu !
Fia: Jag vill typ vakna 10kg lättare!
Jag: Ja, exakt, jag menar, vi har ju varit duktig i en dag, så nog borde vi vara värd det?

Synd att det inte är så enkelt med att gå ner i vikt. Men vi kämpar på, en dag i taget har vi sagt ;) Tänkte om man skulle ta sig en promenad i blåsten tillsammans med grisen innan jag sätter igång med pluggandet. I eftermiddag blir det att prova receptet på lax som jag fick av Sanna Kajava samt göra en comeback på spinningcykeln. Heja!

- Ett par bilder från en dag i juli.



















Jag vill ha sommar och sol, helst nyss!

- Kommer någon med till London nästa nyår?


- Sparande och ett sundare liv.

Min födelsedag igår var en bra dag, hela dagen ut. Mös mest runt med familjen, trötta efter nyårskvällen, bakade tårta, sega vidare, fick bästa presenterna, spelade plump och fikade mest hela tiden tills jag och Niklas packade ihop våra saker och åkte tillbaka till Luleå, där jag sitter nu. Vardagen har blivit verklighet igen. Niklas jobbar och jag måste försöka mig på den älskade rapporten som ska vara inne nu i mitten på januari. Jag vill inte, vill inte, vill inte. Var finner jag motivationen?

Måste dock skriva att det känns bra med ett nytt år med nya utmaningar och nya möjligheter. När jag kom hem igår så var det dags att börja mata in pengar i min älskade spargris. Så nu har han fått i sig lite och jag har en början på en miljon. hoho. Sen till något lite tråkigare, men som måste göras! Det har ju blivit ett nytt år, min födelsedag har passerat och blivit den andra januari idag. Andra januari betyder att mitt sundare och nyttigare liv börjar. Jag har precis hoppat av vågen och har fått en hemskt insikt i hur mycket jag verkligen har gått upp. Nu har jag liksom fått det på pappeer och jag måste verkligen skärpa mig om jag nu inte vill vara med i biggest loser eller ha anna skipper hängandes i hasarna. Eller jag kanske borde söka? Nä, fy vad bittert att man låter det gå så långt. Nu jäklar ska jag ta i med hårdhandskarna och köra allt. Jag ska skärpa mig och ja ble int bitter, nejdå :/

- Tårtan och bort med juldesignen.



Här är resultatet av min smarriga tårta. Det är chokladbotten med banan, hallon och mintchokladmousse i mitten, grädde med mandariner och after eight på. Mumsfillibabba. Snart blir det att hugga in och jag funderar på att äta upp hela tårtan själv. Måste passa på eftersom imorgon börjar mitt nya liv. Pepp!

Ursäkta röran på bloggen, men ville bort bort bort med julen. Är som less den nu.

- Födelsedag.



Trevlig kväll igår tillsammans med Marie och Sannibanani. Nu blir det att gå och knåpa ihop en liten tårta, är inte allt för allert på det, men om man fyller år så gör man ;)