- Varning!

 
Förlåt.... äckligt och usch, jag vet. Såhär på kvällskvisten så insåg jag precis att jag har riktigt äckliga fötter... Men jag kan inte rå för det och jag skulle helst vilja slippa!

- Snart godisdag.

Idag är en sån där dag då jag är sjukt nära att ta bilen för att köpa mig en påse godis. Men jag håller mig tills imorgon, för då blir det bio med tjejerna och då ska jag unna mig. Sitter precis och ha hämtat ut mitt paket från sportamore. Jepp, har beställt mig en skidjacka och ett pannband. Väldigt nöjd. Bild får ni säkerligen se så småningom. Nu ska jag inta soffan. Kanske någon film med min N.

- Adidas

 
Invigde mina fina Adidas idag som jag fick av min mor till julklapp.
Träningen gick bra och nu ligger jag i soffan och kollar på tv med Niklas. 

- Man tager vad man haver....

 
En burk tonfisk, keso, gurka, pumpafrön, majs, kvarg och lite linfrön.
Inte den lyxigaste och vackraste middagen, men äh, det fungerar.
Samtidigt som jag sitter och äter på detta lyssnar jag på peppande musik.
Ikväll vankas spinning och pump!

- Onsdag

Jag har som insett att vi har en ganska hård utbildning, just nu håller jag på att gå in i väggen över så stressigt vi har det....... Eller så inte. Jag kommer nog inte ihåg senast vi hade någon lektion. Synd va? Närå, jag roar mig med annat. Idag har jag och Nelson bland annat varit och rasta skidorna på isen. Även idag i ett underbart fint väder. Jisses så man mår gott av lite sol.
 
 
 

- Soffliggaren

Jag var ut på isen tillsammans med Nelson. Vackert ute, men det hjälpte dock inte för att bota bort huvudvärken. Istället fick det bli soffan där den tillslut släppte. Sen resten av dagen har jag roat mig med Viaplay och med Ipaden. Nu ska det lagas mat här. Det blir en Niklas speciala. Sen tror jag det lutar åt att vila idag. Hade en tanke om att åka till ormberget för att rasta skidorna då det är så pass skönt ute. Men, ja, vi får se vad som händer med den tanken då dagen inte har varit allt för pigg. Maten kanske gör under?

- Morgonstund har guld i mun

Eller? Nja, vaknar med små huvudvärk. Dock ska jag göra ett tappert försök att bota den genom lite friskluft. Ska väl gå ner på isen så Nelson får springa lite. Har inte tid med huvudvärk och jag hoppas att det inte är en förkylning som smyger sig på. Vill inte!

- Nya träningsbyxor skadar aldrig



Japp, nu är det så att jag kärat ner mig i dessa träningsbyxor från nike.
Det liksom kliar i mina fingrar nu. Jag vill ha!

- Måndag

Tack Elina för kommentaren i tidigare inlägg! Puss på dig! 
 
Just nu sitter jag och slurpar i mig lite kvarg. Har nämligen varit på gymmet nyss, och jag vet att jag tjatar om mina skavsår och så, men en sista gång, måste bara säga att idag sprang jag 35 hela minuter och på en skala låg smärtan endast på 3 av 10. Som i vanliga fall ligger på 9. Det är en stor förbättring angående fossingarna. Nu var det ju nästan lätt att springa då man "slapp" det. Heja! 
 
Nä, nu ska jag stressa vidare. Ska på något mission med Emma.

- Söndag

Blev Töre en sväng för att hälsa på familjen och niklas mor och far. Åt middag och fikade. Sa även farväl till deras hund som imorgon får åka till hundhimlen. Alltid sorgligt när det är dags för hundarna att gå. Usch. Nelsons favvo tjej. 
 
Efter att vi anlänt tillbaka till Luleå drog vi på oss ytterkläderna och packa in skidorna i bilen för att bege oss till ormberget. Idag åkte vi 5,4 km och ja, jisses. Men det går väl framåt antar jag. Jag hatar mig själv att jag alltid ska börja tänka så negativa tankar om mig själv.  Alltid så. Usch. Måste försöka att tro på mig själv oavsett. 
 
Just ja, har varit på apoteket idag också. Inhandlade mig lite skavsårsplåster och vaselin. Nu jäklar ska jag försöka  få bort dessa skavsår så jag kan springa utan smärta.  Håll tummarna!  
 

- Ändrade planer

 
Det blev ändrade planer, det blev en skidtur på isen istället för en promenad.
Riktigt härligt att röra på sig och skidor är banne mig jobbigaste.
Nu äta och sen hemmakväll ;)

- Lördag

Kan börja med och säga att kvällen igår blev riktigt, riktigt trevlig. Vi surra och jyrade på fram till klockan 02, då tog våra krafter slut och alla for hem till sitt. Jag skratta så mycket att jag fick magrutor, de ni! Nä, jisses vilka härliga människor. Sen har jag fått planera in en plan i Emmas och Lenitas huvuden om att vi ska springa stadsmaran, eller rättare sagt ferruform-milen? Ja, sak samma. Känner mig som motiverad och nu ska vi banne mig nöta löpning här framöver. Hoppas bara på att jag får ordnin på min skavsår.
 
Nåja, vaknade tidigt idag och var förvådnadsvärt pigg. Så nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra av denna dag. Jag kanske släpar med mig min karl på en promenad in till stan och kanske knallar på hemmakväll. Tänkte unna mig lite blandat ikväll. Mmmhm. Hemmakväll och lite viaplay. Jag tror det blir en skön lördag.

- Nästan klar.

 
Nu sitter jag och väntar på att middagen ska bli klar.
Efter att jag ätit ska jag åka förbi Lenita som ska få fixa barret på mig.
Sen är vi redo. Ha en trevlig kväll, det ska iallafall jag ha!

- Inte en piggelin

 
Spinningen var tung. Ingen surprise precis. Den var ju endast 30 min, så jag överlevde iaf. Sen tog jag mig en promenad hem och väl hemma blev det ytterligare en liten prommis med Nelson. Helt slut nu och känner mig inte alls pigg. Hoppas på att maten och duschen ska ge mig lite ny energi. Misstänker att jag har järnbrist och därför blir det blodpudding till middag. Vilket fredagsmys. Som sagt, hoppas jag känner mig pigg snart. Så att man orkar kvällens festligheter tillsammans med Bygma-gänget. 

- tjockholmen

 
Hej och hå. Dags för lite spinning och promenad!

- Kroniska skavsår om mina fossingar

Sitter och letar efter något slags botemedel för att lindra skavsår. Jag lider banne mig av kroniska skavsår om mina fötter. Börjar bli rätt van dock. Men är ändå som jobbigt att man alltid ska ha den där svidande smärtan. Sen kommer dom små jävlarna alltid tillbaka, oavsett vad jag provar. Nya sockar dit och andra sockar dit. Samt skor. Äh. Att smörja sig med vasselin före löpning ska tydligen lindra. Sen kan man ju alltid prova detta:
 
"Bästa är väl egentligen att dra på sig så mycket skavsår så ofta det går. Då skapar huden förtjockningar och du får titanhälar. Men det är ganska smärtsamt.."
 
Jag ryser.... Får söka vidare.

- Man börjar alltid från noll.

Då har jag varit och avverkat första gympasset år 2013. Kändes lite som en nära döden upplevelse om jag säger så. Ingen fröjd att känna hur magen studsade över byxkanten på träningsbyxorna. Herre fy så hemskt att jag oftast låter det gå så här långt och... äh, nu är jag igång igen. Inget att deppa för. Nu kan ingenting stoppa mig. Kanske drar en sväng på spinning imorgon, om formen infinner sig. Vem vet. 
 
Nu duschen. Hej å hå vad det går...

- en kylig dag i januari

 
 
 
 
 
 
Jag och Nelson trotsade kylan och gav oss ut i solen. Det blev en promenad på isen, första ispromenaden för denna vinter. Att den är bra! Nelson älskar den och han springer som ett tok och man ser verkligen hur han älskar att få springa lös. Bollen hade vi också med, vilket var ett plus i kanten. haha. Nä, fy vilket vackert väder trots den bitande kylan. Men klär man sig så är det riktigt riktigt härligt. Sen hade vi isen helt för oss själva vilket gjorde att vi hade massor med plats att busa.

- Det var en gång....

 
Ibland är det bra att det känns lite förjävligt. Det var en gång så att säga.
Nu använder jag det som motivation.

- En titt tilbaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Turkiet 2011 med världens bästa tjejer. Vilket minne. Vill igen. Och jag hoppas på att vi kommer oss iväg efter examen på en tripp innan verkliga livet börjar på riktigt..

- Som känt så är jag inget mattesnille!

Idag har man suttit och gjort en tenta i matte och jag är verkligen inget snille om man nu säger så. Så som förväntat gick det åt pipsvängen... Men hey, man kan inte vara bra på allt? Eller är det så man brukar säga? Sen är det ju inte bara så att jag kanske har lite svårt att tänka i mattens tecken, utan jag har ofta en tendens till att stressa upp mig vid vissa situationer, så som tenta, och det gör att jag liksom fastnar på vissa saker och sitter och nöter om dom om och om igen. Istället ska jag ha lutat mig tillbaka en stund och försökt lugna ner min hjärna. Liksom tagit allt det där i min takt istället för att stressa upp sig för att alla andra börjar se klara ut. Haha, så har det banne mig varit sen jag gick i grundskolan. Aja, var nog lite av det här också som fick mig att kugga den här gången. Nåja, ingen har väl dött av en omtenta. Kommer nog bara vara jag som kommer sitta där då eftersom det verkar som om alla andra klara den med glans.
 
Nä, just nu sitter jag och gör absolut ingenting. Jätte roligt. Har tryckt lite lax, majs och kvarg. Nom nom. Dock har jag ingen aning om vad jag ska roa mig med nu och denna kväll och ingen bil har jag så jag kan åka iväg någerst. Niklas har den och jobbar över idag så. Jo, jag vet att jag kan gå dit jag vill, men har fått världens största skavsår från min långpromenad här om dagen. haha. Så halva min fot är bandagerad. Okej, är väl lite att ta i, men är faktiskt synd om mig. Tror jag ska leka med Nelson och baka bröd med honom. Husmor som man är. 

- Tisdag.

Dagen idag har inte alls varit speciellt effektiv. Vaknade upp och kände mig allmänt risig i huvud och hals så där sprack tanken om att köpa träningskort idag. Hoppas det ger med sig snabbt. Vill ju komma igång och få bort fläsket. 
 
Har varit med Sussi och plockat upp Martina på tågstationen idag. Härligt att träffa båda dom! Vi åkte och handlade mat och åkte sen hem till Martina där vi satt och surra. Vi hann med allt mellan himmel och jord. Jisses vad jag ska försöka njuta av det sista året nu..

- Bästaste ni!

 
 
 Jag saknar!

- Måndag.

Puh, nu är jag trött i bollen efter att jag suttit och försökt räkna matte någon timma sådär. Ger upp nu och ska gå ut på en promenad tillsammans med min kära gris Nelson. Skönt att komma ut i friska luften en stund. En liten paus kan man kalla det. 
 
Annars då? Ja, idag lämnar käraste Martina sitt Jönköping och börjar sin resa upp till Luleå. Jag vet att hon tycker det är jobbigt. Men jag vet också att hon har oss här uppe som saknat henne och stöttar henne i allt. Det kommer blir bra! Jag lovar. För i år har vi en massa äventyr vi ska göra, samt annat roligt.
 
Jag saknar dig!

- Ingen kondition.

 
 
Fy fysiken. Har precis landat i soffan efter att jag och Niklas varit upp på Ormberget och åkt skidor. Ja jag kan inte klaga på att det är fel på skidorna, dom går klockrent, utan det som det är fel på är mitt tillstånd. Jisses så jag tappat under julen. Har absolut nada muskler kvar eller någon kondition så skidor är då galet jävla jobbigt. Blodsmak och nära på att svimma hela vägen runt. Känslan var inte det bästa,  men kan egentligen inte förvänta mig annat. Bara kämpa på!! Imorgon inhandlar jag mig även ett nytt träningskort och då jäklar. Tack bästaste mamma!

- Lördag och netflix.

 
Lördagen har bara sprungit förbi. Niklas och jag tog sovmorgon och sen åkte vi till Töre för att valla och äta middag. Pappa och mamma laga ihop tacos, vilket var mumsigt. Snabba puckar så var vi tillbaka till Luleå. Niklas skulle på bio. Så nu ligger jag här i min ensamhet. Nä är rätt nice, har tänt massa doftljus och ska nu välja en film på netflix. Bra tycker jag ;-)
 
 

- Emma ala Nordström

 
Precis landat i sängen efter en helkväll hos Emma. Vi har surrat på som vanligt om livet och andra små ting mellan himmel och jord.. Dock sprang kvällen bara förbi och nu ligger jag hemma i sängen. Har snokat igenom en tidning och fick syn på denna reklam,  jisses så sugen jag är på spinning!! Jag vill komma igång på rikigt.

- Snilleblixtar.

Jag och Niklas har förövrigt inhandla oss nya skidor. Så nu ska vi ta och bli proffs på det där med längdskidor och åka vasaloppet. Nja, inte riktigt, men ska iallafall försöka få in en rutin att fara och på ormberget och köra slut på kroppen. Är ju tur att jag fick Niklas att köpa sig ett par också eftersom det är lite lättare att ta sig ut om man har någon annan som ska det också. Så från och med nu lägger jag in längdskidor som en ny träningsform, hepp! Måste bara få dom vallade så man kan sätta igång. Ska bli intressant. Sen hade det dock varit optimalt om jag hade kunnat införskaffa mig ett träningskort också, men... Nu är jag rätt pank, tyvärr. Hade dock varit skönt att få köra ut kroppen i spinning och crossfit. Aja, man kan inte få allt här i världen.

- nytt år med nya möjligheter..

jösses, var ska jag börja? Hunnit med en del sen sist. I början på december blev det en trip ner till Jönköping med bästaste Martina, vi tågade ner och kors i taket så var tåget i tid hela vägen ner. Väldigt skönt må jag säga, väl där nere så blev det åka runt och säga hej och så, Martinas mamma bjöd på goda mackor och vi satt och surra där ett tag innan det bar av för att fixa våra naglar. Tog sin lilla tid då vi var tre stycken som skulle göra, men vi blev iaf riktigt nöjda och hade snyggaste nailsen i Jönköping. Dagen efter var det dags för Ullared. Hur mysigt som helst eftersom vi vaknade jätte tidigt den dagen och kikade på lucia och julkalendern samt fick uppdukat en mysig frukost av Carina. När vi väl var klar bar det av mot Ullared med julmusik som sprutade ur högtalaren på bilen. Ja väl där kände jag mig helt tokig. Jisses så stort det där stället var, jag som hade en bild av att det skulle se ut lite som ÖB. Haha. Shoppade iallafall upp några tusen kronor på stället, glad och nöjd över mina fynd.   
 
Dagarna rullade på i snabb takt och vi hade fullt upp hela tiden, det var bland annat en massa mys tillsammans med Tessan och Noah, spelkvällar med Martinas sköna familj, skratt så att man fick ont i magen, musikhjälpen-nördat framför tvn, god mat, palt hos hennes farmor, sprungit runt på stan, festat och ja, hälsat på en massa härliga människor. Sammanfattningsvis kan man säga att trippen blev mycket väl godkänd! 
 
Väl hemma i Luleå igen så har dagarna även här rusat förbi och ja, jag har inte riktigt hunnit med. Det blev jul och julafton som förövrigt var super mysig. Firade den tillsammans med mina nära och kära hemma i byn. Åt gott, såg Kalle Anka, delade ut klappar och spelade spel. Måste förövrigt varit riktigt snäll i år eftersom jag fick jätte fina julklappar! Julen passerade även den och ja, så var det helt plötsligt nyår.... Även den firades i gott sällskap. Och vipps så var jag 23 år. Snart 30 då. 
 
Så nu är det alltså år 2013, ett nytt år med nya möjligheter. Jag hoppas att det blir ett bra år, fyllt av massor med roliga äventyr. Ja, för jag vill göra och hitta på saker. Ha något att se fram emot. Nä, det blir nog bra detta. Har jag mina vänner och familj så går allt. Tack för att ni finns vid min sida! Ett hjärta till er. Sen måste jag ju som tillägga att nu går vi in på sista året med skola. I December är detta kapitlet slut och vi tar våran examen. Jag är dock kluven gällande det där med att skolan snart är över...