Korv är gott?

En korv är beteckningen på ett långsmalt objekt med cirkulär omkrets och rundade ändar. Med korv avses vanligen en livsmedelsprodukt som oftast innehåller kött. Korv består av skinn och fyllning, bara så ni vet. Skinnet kan vara animaliskt, det vill säga rengjorda tarmar från slaktdjur (kallas fjölster eller fjälster) eller syntetiskt av t ex sojaprotein och viskos. Fyllningen i en korv består oftast av köttblandningar som är kryddade med för korvtypen specifika kryddor. Idag finns ett brett utbud av vegetariska korvalternativ, ofta tillverkade av sojaprotein. Väldigt intressant, jag vet..

Falukorv: är en köttprodukt. Som typiskt svensk ingrediens ingår den i många maträtter och är namnskyddad. Minst 40 % måste vara nöt- och fläskkött. I samband med Falukalaset firas Falukorvens dag i Falun.


Prinskorv:
är en liten korv som är populär på julbordet i Sverige. Prinskorv serveras oftast stekt och kryddas många gånger med senap.


Varmkorv
, hot dog: är en kokt eller grillad smal korv, 10-20 cm lång. Serveras vanligen i skuret korvbröd med tillbehör som ketchup, senap, gurka, m.m. Varmkorv med bröd har blivit en svensk klassiker.


Hot Dog (het hund):
är en sorts varmkorv med bröd från USA, den introducerades i Sverige på Stockholmsutställningen 1930.


image263

Nä, nu ska jag rulla över till Wiktoria. Och vet ni vad? Håll er hårt i stolen: jag ska på spinning/torso ikväll. Det ni!

Kommentarer
Postat av: Jennipher

Minst 40 % måste vara nöt- och fläskkött...
Det betyder ju att 60% är något annat jääävligt äckligt! BLÄÄUH !

Postat av: Sofya Pezon

Det är det väl klart att jag är! ;D Du med. ;)

2008-01-24 @ 19:00:26
URL: http://nostalgitrippad.blogg.se
Postat av: MARIIIIII

Men inte kom du lilla korv-emma ;)

2008-01-25 @ 11:18:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback